Sperziebonen met peer
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met ruim kokend water met wat zout. Afspoelen met koud water. Maak de groentebouillon aan. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Rooster de cashewnoten kort in de oven. Verwarm de rijstolie in een braadpan of koekenpan met deksel op laag vuur. Voeg de sperziebonen toe. Schenk de bouillon bij en voeg de stukjes peer toe. Deksel op de pan en ongeveer 8 minuten stoven. Giet de kookroom erbij en laat op hoog vuur inkoken. Bereid de rijst volgens de instructie op de verpakking. Verdeel de rijst over vier borden, sperziebonen erbij en cashewnoten verdelen.
Ingrediƫnten
- 800 gram sperziebonen
- 2 peren
- 1 eetlepel koriander
- 2 eetlepels ongezouten cashewnoten
- 100 milliliter kookroom
- 100 milliliter groentebouillon
- 1 eetlepel rijstolie
- 400 gram pandanrijst
- peper en zout
Receptnummer: 621