Hartige kerstkrans
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken ontbijtspek in een pan licht aan. Je hoeft ze niet helemaal door te bakken, want ze garen straks verder in de oven. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Bak de eieren samen met de gesneden paprika in een pan tot een licht roerei. Het roerei mag nog iets vochtig blijven, omdat het verder zal garen in de oven. Rol het croissantdeeg uit en leg de driehoeken in een cirkel op de bakplaat, met de punten naar buiten gericht. De brede zijden van het deeg moeten elkaar overlappen, zodat er een stevige basis ontstaat. Leg op elke croissantdriehoek een plak ontbijtspek. Strooi daarna geraspte kaas over het spek en schep er een beetje van het roerei met paprika bovenop. Rol de croissantdriehoeken voorzichtig op. Zorg ervoor dat de vulling goed in het deeg blijft zitten. Bestrooi eventueel met nog wat geraspte kaas. Bak de croissantkrans 15 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en krokant is. Haal de krans uit de oven en serveer direct als hartig ontbijt- of brunchgerecht.
Ingrediënten
- 8 plakken ontbijtspek
- 6 eieren
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blik croissantdeeg
- 100 g geraspte kaas
- peper en zout naar smaak
Receptnummer: 6182
Reageren
Meer smakelijke recepten
Laat de blaadjes gelatine 15 minuten weken in koud water. Breng 150 ml sinaasappelsap aan de kook en neem van het vuur. Voeg een-voor-een al roerend d...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de appel, ui, mosterd, bruine suiker, zout, ketjap, salie. Klop de eieren er doorheen. Voeg het geh...
Pel de uien, snijd ze doormidden en dan in dunne halve ringen. Schil de knolselderij en snijd in plakken, dan elke plak in blokjes. Doe 2 eetlepels ...