Overnight ontbijttiramisu-oats
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Meng in een kom de melk, de afgekoelde espresso's, de honing (of ahornsiroop) en het vanille-extract goed door elkaar. Voeg daarna de havermout en het chiazaad toe. Roer alles goed door zodat de havermout en het chiazaad de vloeistoffen kunnen absorberen. Verdeel het havermoutmengsel over glazen of kommetjes en zet die afgedekt in de koelkast. Laat het minimaal 4 uur (liefst een hele nacht) staan, zodat de havermout en het chiazaad goed opstijven en de smaken zich vermengen. Meng vlak voor het serveren de roomkaas met de Griekse yoghurt tot een glad mengsel. Haal de overnight oats uit de koelkast. Schep een lepel van het roomkaas-yoghurtmengsel boven op de oats en bestrooi met kaneelpoeder voor de klassieke tiramisu-look Tip: Garneer met extra honing of een beetje geraspte pure chocolade.
Ingrediënten
- 500 ml melk naar keuze
- 2 sterke espresso’s, afgekoeld
- 40 g honing of ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
- 160 g havermout
- 40 g chiazaad
- 50 g roomkaas
- 150 Griekse yoghurt
- 2 el kaneelpoeder
Receptnummer: 6178
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de bloem, de rietsuiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Klop...
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken ontbijtspek in een pan licht aan. Je hoeft ze niet helemaal door...
Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden. Meng in een kom de huzarensalade met de zilve...