Fruitcrumble met een bolletje ijs
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in. Meng in een kom het gemengde fruit met de suiker, de maïzena en het citroensap. Schep alles goed om, zodat het fruit gelijkmatig bedekt is. Verdeel het fruitmengsel over de ovenschaal(tjes). Meng in een andere kom de havermout, suiker, gehakte walnoten, kaneel en een snufje zout. Voeg de blokjes koude roomboter toe en wrijf deze met je vingers door het droge mengsel, totdat je een kruimelig deeg krijgt. Strooi de crumble gelijkmatig over het fruit. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de crumble goudbruin en knapperig is en het fruit begint te borrelen. Schep de warme crumble op borden of schaaltjes en serveer met een bolletje ijs naar keuze.
Ingrediënten
- 450 g fruit (bessen, bramen, frambozen, aardbeien)
- 40 g suiker
- 1 el maïzena
- 1 el citroensap
- 75 g havermout, fijne vlokken
- 75 g suiker
- 30 g walnoten, grof gehakt
- 1 tl kaneel
- 60 g roomboter, in blokjes
- ijs naar keuze
Receptnummer: 6172
Reageren
Meer smakelijke recepten
Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...
Klop de slagroom met de poedersuiker in een kom tot zachte pieken. Meng in een andere kom de mascarpone met de citroenrasp en het vanille-extract. V...
In kom slagroom met 1 eetlepel suiker bijna stijfkloppen. Eieren splitsen en in andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 minuten tot ...