Makkelijke citroen-mascarponetiramisu
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Klop de slagroom met de poedersuiker in een kom tot zachte pieken. Meng in een andere kom de mascarpone met de citroenrasp en het vanille-extract. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het mascarponemengsel en spatel voorzichtig tot je een gladde, luchtige crème hebt. Doe het citroensap en eventueel de limoncello in een kom. Haal de lange vingers één voor één kort door het citroensap(mengsel). Leg steeds twee lange vingers op een bord en bedek met een royale laag van de mascarponecrème. Ga door tot je alle lange vingers gebruikt hebt. Bestrooi de bovenkant met kaneelpoeder. Serveer de tiramisu direct of laat hem even opstijven in de koelkast voor een steviger structuur. Tip: Strooi wat geroosterd amandelschaafsel over de bovenkant voor een knapperige bite en extra smaak.
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 50 g poedersuiker
- 200 g mascarpone
- sap en rasp van 2 citroenen
- 1 tl vanille-extract
- optioneel: 2 el limoncello
- 16 lange vingers
- kaneelpoeder (voor garnering)
Receptnummer: 6170
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in. Meng in een kom het gemengde fruit met de suiker, de maïzena en ...
Meng in een kom de melk, de afgekoelde espresso's, de honing (of ahornsiroop) en het vanille-extract goed door elkaar. Voeg daarna de havermout en het...
In kom slagroom met 1 eetlepel suiker bijna stijfkloppen. Eieren splitsen en in andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 minuten tot ...