Foccacia met druif en bosui
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen
Bereiding
Maak de bos-uien schoon en kook deze kort in gezouten water. Laat hierna uitlekken op een vergiet. Zeef voor de focaccia het bloem samen met het zout in een grote schaal en maak een kuiltje voor het water en de olie. Vervolgens het gist met de vingers door olie en water heen kneden en langzaam het bloem mee kneden. Wanneer het een deeg wordt voeg de geraspte citroenschil, halve eetlepel tijm, halve eetlepel rozemarijn toe en kneed 5 minuten door. Deeg afdekken met een vochtige doek en laten rusten voor een half uur. Verwarm de oven voor op 190 graden en een bakplaat bekleden met bakpapier. Het deeg uitdrukken over de gehele bakplaat voor 3 cm. Druk de druiven in het deeg en verdeel de bosui over het deeg. Als laatste bestrooien we het deeg met de resterende tijm, rozemarijn en grofzeezout en druppel hierover heen de honing. Brood laten reizen voor 15 minuten en in de oven op 190 graden. Brood eruit halen en af laten koelen.
Ingrediƫnten
- 600 gr bloem
- 330 gr water
- 80 ml olijfolie
- 12 gr grofzeezout
- 25 gr gist
- 1 eetlepel gehakte rozemarijn
- 1 eetlepel gehakte tijm
- geraspte schil van citroen
- tros geplukte druiven
- 2 bossen bos-ui
- 4 eetlepels honing
Receptnummer: 617
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de bosuitjes in ringetjes , maak deze een beetje los van elkaar. Klop een vinaigrette van de olijfolie, mosterd en wijnazijn, breng op smaak m...
bereiding 15 minuten - oventijd 45 minuten Bekleed de bodem en lange zijkanten van een brood- of cakevorm met bakpapier. Meng 2 eetlepels van het bro...