0bb072418ed60748f494c274302da3675a85db28chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Tweekleurencocktail

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Drankje - Feest

Bereiding

Doe het rode sap met een beetje suiker in een steelpan en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen voor gebruik. Door de suiker wordt het sap zwaarder en stroperiger, dit zorgt ervoor dat het mooi onder in het glas blijft zitten. Maak de rand van een champagneglas vochtig met citroensap en dip het in de suiker om een mooie suikerrand te creëren. Giet het rode sap voorzichtig in het glas. Schenk vervolgens de champagne langzaam over de achterkant van een lepel (tegen de binnenkant van het glas) op het sap, zodat de champagne bovenop blijft drijven. Garneer met een paar granaatappelpitjes of verse rode besjes voor een extra kleuraccent. Tip voor presentatie: Serveer alle cocktails in verschillende glazen met bijpassende garnituren om het feestelijker te maken. Voeg rietjes en roerstaafjes toe en zorg voor een mooie setting met bijpassende hapjes en snacks.

Ingrediënten

  • 50 ml granaatappelsap, rodebessensap of cranberrysap (aangemaakt met suiker)
  • suiker en citroensap, voor een suikerrand op het glas
  • champagne, naar smaak
  • garnering: granaatappelpitjes of verse rode besjes

Receptnummer: 6154


Reageren


Meer smakelijke recepten

Cranberry-Aperol Spritz champagne

Vul een groot wijnglas met enkele ijsblokjes. Giet de Aperol en het cranberrysap erbij. Vul het glas aan met champagne of prosecco en roer voorzich...

Noordpool pina colada

Roer de kokosmelk en het ananassap goed door elkaar in een shaker of mengkom. Voeg een paar ijsblokjes toe en schenk het mengsel in een champagneglas...

Perentaartjes en scroppino

Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18