Parelgort risotto met aubergine
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen
Bereiding
Bereiding aubergine: Snijd de aubergine in de lengte door. Prik in de gesneden kant met een vork gaatjes. Besprenkel de aubergine met olijfolie en een bestrooi met zout. Schuif dit voor 15 minuten met de gesneden kant naar boven in de oven op 150 graden. Haal na 15 minuten de aubergine uit de oven en draai deze om zodat de aubergine met de vel-kant naar boven ligt Schuif terug in de oven voor 20 minuten of eventueel langer als de aubergine nog niet helemaal zacht is. Neem een pan met dikke bodem en strooi rookmot hierin, maak van aluminium folie dikke stroken en vouw er een vorm van waar iets op kan staan van 3 cm hoogte. Doe de aubergine op een bord wat in de pan past. Zet de pan op het vuur en steek dit aan. Wanneer de rookmot begint te roken laat je de eerste rook ontsnappen en daarna sluit je de pan af met een passende deksel. Zet na 1 minuut het bord met aubergine in de pan en sluit weer af met een deksel. Laat dit 20 minuten staan, laat afkoelen en haal de aubergine uit de pan. Schraap de aubergine uit de schil en snijd het in grove stukken. Roer deze smeuïge compote als laatste door de parelgrot risotto. Bereiding parelgort: Snijd de sjalot en knoflook klein en bak dit in een pan. Voeg de parelgort hieraan toe en bak dit samen 1 minuut. Voeg het water hier aan toe met 20 gram zout, deksel van de pan erop en in de oven zetten voor 30 minuten op 160 graden. Mocht u niet over een ovenbestendige pan beschikken (zoals creuset) giet dan alles in een bakblik of ovenschaal. Roer door de parelgort de half geslagen room, geraspte kaas en de fijn gesneden kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit eventueel met de gebakken asperges.
Ingrediënten
- 400 gram parelgort (Alkmaars gort)
- 1 sjalot
- 1 knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gr geraspte kaas
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje bieslook
- 1 dl yoghurt
- 2 aubergine
- peper
- zout
Receptnummer: 615
Reageren
Meer smakelijke recepten
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello's en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of ...
Inspiratie voor gerechten krijg ik iedere dag. Simpel door een bezoekje aan de markt, een groenteteler, in de supermarkt of gewoon onderweg. Op basis ...
Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de uien en knoflook 5 minuten. Doe de paprika's erbij en bak 6 minuten mee. Roer de laurier, paprik...