Pappardelle met bier en saucijzenragù
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
1. Schil de groentes en hak ze grof. Maal ze in de keukenmachine fijn. 2. Verhit een scheut olijfolie in een diepe koekenpan. 3. Snijd de saucijsjes open en verwijder het velletje. Doe de saucijsjes in de pan, samen met het venkelzaad en de chilivlokken. Hak grof met een spatel en bak het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan. 4. Voeg opnieuw een scheut olijfolie toe aan de pan en fruit de fijne groentes op laag vuur voor ongeveer 10 minuten. 5. Voeg het vlees toe aan de pan en blus af met het bier. Laat 5 minuten inkoken. 6. Voeg de bolognesesaus en de laurierbladeren toe en laat nog eens 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. 7. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. 8. Giet de pappardelle af, voeg toe aan de pastasaus en schep door. 9. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met versgeraspte Parmezaanse kaas en peterselie.
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 winterpenen
- 2 stengels bleekselderij
- olijfolie
- 4 saucijzenworstjes
- 1 el venkelzaad
- 1 tl chilivlokken
- 1 flesje donker bier
- 1 pot bolognesesaus
- 2 laurierbladeren
- 400 g pappardelle
- versgeraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
- 6 takjes peterselie, grof gehakt
Receptnummer: 6143
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Kook de verse pasta volgens de verpakking gaar. 2. Haal de binnenste slablaadjes los van de krop...
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Verhit in een braadpan de rest van de...