Cappuccino van yoghurt en rood fruit met koektopping
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Snijd grotere vruchten, zoals aardbeien, in stukjes. Rasp de schil van de limoen dun en pers de limoen uit. 2. Pureer het rode fruit met het limoensap, de limoenrasp en de basilicum tot een fijne puree. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. 3. Klop met een mixer de slagroom stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker toe totdat de slagroom stevige pieken vormt. 4. Meng in een aparte kom de yoghurt met de gembersiroop (of geraspte gember) en het kaneelpoeder. 5. Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel voor een luchtige textuur. 6. Verdeel de fruitpuree over de bodem van 4 glazen. Schep daarover het yoghurt-slagroommengsel en bestrooi elk glas royaal met koekkruimels. Voeg eventueel een muntblaadje en half koekje toe als garnering.
Ingrediënten
- 400 g rood fruit naar keuze, schoongemaakt
- 1 limoen, schoongeboend
- 6 blaadjes basilicum
- 150 ml slagroom
- 1 el suiker
- 200 ml yoghurt
- 1 tl gembersiroop of -rasp
- 1 tl kaneelpoeder
- 4 koekjes naar keuze, verkruimeld
Receptnummer: 6137
Reageren
Meer smakelijke recepten
Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schr...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Doe de boter in een mengkom. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Voeg dit samen met d...