Kurkuma-champignonsoep met popcorn en uitgebakken spekjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur . Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze totdat ze zacht en glazig zijn. 2. Voeg de champignons toe en bak ze mee totdat ze zacht en goudbruin zijn. 3. Voeg de kurkuma, peper en groentebouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. 4. Roer de zure room, mosterd en sojasaus door de soep. 5. Bak de spekblokjes in een koekenpan op middelhoog vuur totdat ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 6. Bereid de popcorn volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik kant-en-klare popcorn. 7. Schep de soep in kommen. Garneer met de knapperige spekblokjes, popcorn en peterselie.
Ingrediënten
- 30 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 g champignons, in plakjes
- ½ tl kurkuma
- ¼ tl peper
- 750 ml groentebouillon
- 2 el zure room
- 1 tl mosterd
- 4 el sojasaus
- 80 g spekblokjes
- 25 g popcorn
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
Receptnummer: 6123
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Maak de broccoli schoon en hak in stukken. Ook de broccolistronk kan je gebruiken. Snijd de uien in ringen en de champignons in plakjes. Roerbak in 2 ...
Kook de linzen in 30 minuten gaar en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de pitten, en snijd in stukken. Snijd de wo...