096629ec7b4636ede4b8fd8fb3cceea70252f12cahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Kruidige tarte tatin met appel, pecannoten en ijs

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170°C. 2. Rol het bladerdeeg uit. Gebruik de bodem van een ovenbestendige koekenpan als sjabloon. Snijd een cirkel uit het deeg die net iets groter is dan de bodem van de pan. Prik gaatjes in het deeg en plaats het deeg minimaal een half uur in de vriezer. 3. Schil ondertussen de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor en halveer de appels. 4. Smelt in de koekenpan die je voor het deeg gebruikt hebt de suiker. Roer niet, maar kantel en schud de pan voorzichtig om de suiker te laten smelten. Laat de suiker wat donker kleuren, maar voorkom dat het donkerbruin wordt. 5. Voeg vervolgens de boter, kaneel en kardemom toe en roer tot de boter gesmolten is. 6. Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de pan tot de bodem zoveel mogelijk bedekt is met appels. Bestrooi de appels met een flinke snuf zeezout. Plaats de pan 25 minuten in de oven. 7. Haal het deeg uit de vriezer. Haal de pan uit de oven, leg het deeg over de appels en duw de randen een beetje naar binnen. Prik met een mes een paar gaatjes in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het rijzen. 8. Zet de pan terug in de oven en bak 35-40 minuten, tot het deeg goudbruin is. Haal de pan uit de oven en laat minstens 25 minuten afkoelen. 9. Leg een groot bord op de bovenkant van de pan en draai de tarte tatin om. 10. Snijd de tarte tatin in stukken, serveer met een bolletje vanille-ijs en garneer met pecannoten.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 6 appels
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 100 g boter, in blokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 4 el slagroom
  • 6 bollen vanille-ijs
  • 3 el pecannoten, geroosterd en grof gehakt

Receptnummer: 6104


Reageren


Meer smakelijke recepten

Tarte tatin met ananas en ijs

1. Verwarm de barbecue voor. Gril de schijfjes ananas 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. 2...

Tarte tatin met spruitjes, rauwe ham en mosterd

Halveer de spruitjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de bodem van de taartvorm met de zachte boter. Bestrijk dan met de mosterd, strooi de s...

Tarte tatin van appel

Meng de suiker en boter tot een geheel. Voeg dan rustig zout, bloem en eieren toe en laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voo...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18