0af46adac3333de5afb6c9c702e88dad74366c26fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Runder-paprikastoof met kersen

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Bestrooi het runderstoofvlees met bloem en een beetje zout en peper. 2. Verhit in een grote braadpan de boter en zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg (eventueel in delen) het runderstoofvlees toe en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart. 3. Voeg de ui en paprika toe aan dezelfde pan en bak 5-7 minuten. 4. Voeg het vlees weer toe aan de pan, samen met de runderbouillon, het laurierblad, het kaneelstokje en de kardemompeul. Breng het geheel aan de kook, zet dan de warmtebron laag en laat het gerecht 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar en mals is. Roer af en toe en voeg indien nodig extra bouillon of water toe. 5. Voeg ongeveer een kwartier voordat het stoofvlees klaar is de kersen toe aan de pan. 6. Verwarm de kant-en-klare aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking. 7. Verwijder het laurierblad, het kaneelstokje en de kardemompeul uit de stoofpan. 8. Breng de stoofschotel indien nodig op smaak met peper en zout en serveer met een lepel aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 400 g runderstoofvlees, in grove stukken gesneden
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 paprika’s, in grove stukken gesneden
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • ½ kaneelstokje
  • 1 kardemompeul
  • 300 g kersen, zonder pit, vers of uit pot
  • 450 g aardappelpuree, kant-en-klaar

Receptnummer: 6094


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bonenstoof

Snijd de uien in dunne ringen. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter en olijfolie in een braadpan en bak de worstjes 3 mi...

Runderstoofpot

Snijd het vlees in grote stukken en meng ze in de bloem, peper, zout en mosterd. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de winterpeen in plakjes...

Runderstoofpot met sinaasappel

Snijd de winterpeen en bleekselderij in stukjes. De ui in grove stukken en de knoflook fijn. Rasp de sinaasappel en pers deze uit. Bak de winterpeen, ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18