Pompoensoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen
Bereiding
Was de pompoen, halveer deze en haal de pitjes en zaadlijsten eruit. Snijd hierna in grote stukken en doe ik grote kom. Meng hier de teen geplette knoflook, tijm, gesneden sjalot, kerrie en de kardemom doorheen. Hussel dit goed door elkaar. In de oven op 200 graden en rooster dit tot pompoen zwarte randjes krijgt. Haal uit de oven en doe dit in een grote pan samen met de groentebouillon en breng dit aan de kook. Pureer met staafmixer of blender en passeer het eventueel door een zeef voor een fijne structuur. Breng op smaak met peper en zout, garneer eventueel met pompoenpitten, tuinkers en/of pompoenpitolie.
Ingrediƫnten
- I kleine pompoen (1kg) met schil zonder zaad
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 1 takje tijm
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 kardemom pul
- 2 l groentebouillon
- tuinkers
- Garnering:
- Pompoenpitolie
- Pompoenpitten
- peper
- zout
Receptnummer: 609