Tarte tatin met ananas en ijs
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Verwarm de barbecue voor. Gril de schijfjes ananas 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. 2. Verwarm de suiker en het water in een kleine pan op middelhoog vuur. Roer niet, maar laat de suiker langzaam smelten en karamelliseren tot deze een goudbruine kleur heeft. Haal de pan dan van het vuur. 3. Schenk de karamel in kleine taartvormpjes (of een grote taartvorm) en leg de ananasschijfjes er bovenop. Plaats het bladerdeeg over de ananas en druk de randen voorzichtig naar beneden, zodat de ananas volledig bedekt is. 4. Plaats de vormpjes of taartvorm indirect op de barbecue. Sluit het deksel en bak gedurende 12-16 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. 5. Haal de taartjes van de barbecue en laat ze een paar minuten afkoelen. Keer ze dan voorzichtig om op dessertborden, zodat de ananas bovenop ligt. Serveer elke tarte tatin met een bolletje ijs naar keuze en garneer met verse muntblaadjes.
Ingrediënten
- 4 schijfjes ananas
- 6 el suiker
- 2 el water
- 4 velletjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 4 bolletjes ijs naar keuze
- 2 takjes munt
Receptnummer: 6039
Reageren
Meer smakelijke recepten
Halveer de spruitjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de bodem van de taartvorm met de zachte boter. Bestrijk dan met de mosterd, strooi de s...
Meng de suiker en boter tot een geheel. Voeg dan rustig zout, bloem en eieren toe en laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voo...
Meng de suiker en boter tot een geheel. Voeg dan rustig zout, bloem en eieren toe en laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voo...