Kokos panna cotta met gegrilde perzik
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Verwarm de kokosmelk, slagroom en suiker in een steelpan op middelhoge stand. Roer regelmatig totdat de suiker volledig is opgelost en het mengsel begint te sudderen. Haal de pan van het vuur. 2. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze één voor één toe aan het warme kokosmengsel. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost. Voeg het vanille-extract en de helft van de kokosrasp toe, en roer opnieuw goed door. 3. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel het mengsel in kleine vormpjes of ramequins. Zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. 4. Verwarm de barbecue of een grillpan op middelhoge stand. Gril de perzikhelften 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. 5. Rooster de rest van de kokosrasp lichtbruin in een droge koekenpan op middelhoge stand. 6. Haal de panna cotta uit de koelkast, haal voorzichtig uit de vormen en leg op dessertbordjes. Serveer de panna cotta met de gegrilde perzikhelften en blokjes kiwi. Voeg eventueel nog wat kokosrasp toe voor extra smaak.
Ingrediënten
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml slagroom
- 50 g suiker
- 4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- 1 tl vanille-extract
- 40 g kokosrasp
- 8 halve perziken
- 1 kiwi, geschild en in blokjes gesneden
Receptnummer: 6037
Reageren
Meer smakelijke recepten
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Breng de slagroom aan de kook en voeg de verkruimelde blauwe kaas toe en 1 eetlepel port. Laat ...
1. Verhit een grillpan voor. Halveer de perziken en kwast ze in met olijfolie en grill ze met schil tot ze mooie grillstrepen hebben. 2. Leg ze op ee...
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in royaal koud water. Breng de slagroom aan de kook. Voeg het vanillemerg, een mespunt zout en de honing toe....