01ae6b8695fe26e2ddcca35c1ea213a8d219ae2fahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Steak met rub

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 10 minuten

Bereiding

1. Meng in een kom mosterd, oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder en olijfolie tot een gladde pasta. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de mosterdpasta. Meng goed. 2. Dep de steaks droog en verdeel de mosterdpasta gelijkmatig over beide kanten van de steaks. Gebruik je handen of een kwast om de rub goed in het vlees te masseren. 3. Laat de steaks minstens 30 minuten tot 1 uur marineren in de rub, zodat de smaken goed kunnen intrekken. 4. Gril de gemarineerde steaks op de voorverwarmde barbecue 3-4 minuten per kant voor medium-rare (afhankelijk van de dikte van de steaks). 5. Haal de steaks van de grill en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze serveert. Serveer de steaks met salsa criolla.

Ingrediënten

  • 100 g mosterd
  • 1 el oregano
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 kg steak

Receptnummer: 6027


Reageren


Meer smakelijke recepten

Geroosterde bloemkoolsteak

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd vanuit het midden 2 à 3 dikke plakken van de bloemkool. Snijd de restanten ook in plakken. Leg alles op de bakp...

Steak met pesto

Grillen van de steaks Haal de steaks een uur van tevoren uit de koelkast en smeer vlak voor het grillen in met olijfolie. Grill de steaks op het barb...

Steak met zeezout en Vlaamse friet

Laat de steak 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Strooi de Vlaamse friet op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18