Salade met witlof, spitskool, appel, radijs en gerookte zalm
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en haal de blaadjes los. Meng de witlof, slamelange, spitskool, appel, radijsjes en bosui in een grote kom. Voeg de gerookte zalm in stukjes toe aan de salade. 2. Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, de dille en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door tot een gladde dressing. 3. Giet de yoghurt-dilledressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Verdeel de salade over vier borden en serveer direct. Lekker met ciabatta of stokbrood.
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof
- 70 g slamelange naar keuze
- ¼ spitskool, in dunne reepjes
- ½ appel (bijv. granny smith), in dunne reepjes
- 1 bosje radijs, in dunne reepjes
- 1 bosui, in ringen
- 120 g gerookte zalm
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 el verse dille, fijngehakt
- 1 el citroensap
Receptnummer: 6021
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...
Was de witlof. Snijd 3 cm af van de onderkant van de witlofstruikjes. Haal de blaadjes los. Maak de kruidenolie. Doe de koolzaadolie, fijngehakte krui...