Lauwwarme couscous met geroosterde paprika, kikkererwten, feta en runderchipolata
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de stukken paprika en de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, paprikapoeder, uienpoeder en kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 15-20 minuten in de oven, of totdat de paprika licht verkleurd is en de kikkererwten knapperig zijn. 2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een blokje kippenbouillon toe aan het water voor extra smaak. Laat de couscous afgedekt staan en roer daarna los met een vork. 3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak de chipolataworstjes in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. 4. Verdeel de couscous, de geroosterde paprika en de kikkererwten over de borden. Leg overal een chipolataworstje bij en verkruimel de feta erover. Maal er eventueel nog wat grove peper over en serveer met rucola.
Ingrediënten
- 3 paprika’s, in grove stukken
- 1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 200 g couscous
- 1 blokje kippenbouillon, verkruimeld
- 4 chipolataworstjes
- 150 g fetakaas, verkruimeld
- 75 g rucola
Receptnummer: 6017
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. S...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...
Oven voorverwarmen op 220 graden. Schil van pompoen schoonboenen. Pompoen halveren, zaden verwijderen en helften in stukjes snijden (niet schillen). P...