0a4059afa0e9287a0aad5b848f178bfeb3854d72dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Clafoutis met fruit en amandel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Lente - 6 personen - 10 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de eieren los met de eidooiers en slagroom. Mix de suiker, vanillesuiker en citroenrasp erdoor. Zeef de bak meel erboven en mix het glad. Voeg de gesmolten boter en de slagroom toe en mix even kort door. Neem een kleine vierkante ovenschaal of bakblik. Bekleed de bodem met bakpapier. Schenk het beslag erin. Schep de geroosterde amandelen erop en duw ze in het deeg. Schik nu het fruit erop en duw in het beslag. Bak de clafoutis in 30 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker en snijd in vierkanten. Serveer lauwwarm met extra fruit, dat is het allerlekkerst.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el citroenrasp
  • 50 gr gesmolten boter
  • 50 gr geschaafde geroosterde amandelen
  • 200 ml slagroom
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr frambozen
  • 50 gr aardbeien
  • 1 nectarine
  • 4 schijven ananas
  • poedersuiker

Receptnummer: 6000


Reageren


Meer smakelijke recepten

Clafoutis met kersen en lavendel

1. Was en ontpit de kersen. Schenk de slagroom in een schaal en klop met een mixer 2 zakjes vanillesuiker en de basterdsuiker romig. Voeg de bloem in ...

Clafoutis met rabarber

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm. Schep ze om met 50 gram van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop de crèm...

Hartige clafoutis met bonen en boerenkool

Verwarm de oven voor op 180ºC. Lepel de bonen en kapucijners uit de pot in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Bak de ui in...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18