Carpaccio speciaal
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de groene asperges in 8 minuten knapperig en spoel ze koud af. Drapeer de plakjes vlees in het midden op een mooie schaal. Was de courgette en schaaf hem in de lengte in dunne plakken. Halveer de plakken in de lengte en schep er 2 eetlepels pesto door en rol elk plakje op. Schik de courgette rolletjes, halve kerstomaatjes, plakjes radijs, blaadjes sla, partjes gekookt ei en de asperges om de carpaccio heen. Strooi de Parmezaan snippers en de geroosterde pijnboompitjes over het vlees. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schroef de deksel erop en schud het tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing voor serveren over de carpaccio.
Ingrediënten
- 3 x verpakkingen carpaccio
- extra Parmezaan snippers
- extra geroosterde pijnboompitjes
- 1 courgette
- 2 el pesto
- radijsjes
- blaadjes sla
- 2 hardgekookte eitjes
- - ingrediënten voor de dressing:
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el wijnazijn
- 1/2 el mosterd
- 1 el citroenrasp
- 1 el honing
- 2 tl gedroogde dragonblaadjes
Receptnummer: 5970
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schaaf de biet in dunne plakken en wentel ze door het citroensap. Schik ze op een mooi bord. Bak de kerstomaatjes gedurende drie minuten op halfhoog v...
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Bestrooi de biefstukken aan beide zijden in met zeezout. Meng de specerijen, de rode fijngehakte chilipeper en de citroenrasp op een groot bord. Verde...