Lentetaart met spinazie en mango
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 8 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 170ºC. Vet twee kleine springvormen in van 20 cm en bekleedt ze met bakpapier. Doe de eieren in een blender en voeg de spinazieblaadjes toe. Mix tot een groen beslag. Doe de zachte boter met de limoenrasp in een mengkom en klop met een mixer romig. Voeg nu en voor een de eitjes toe. Wacht tot het ei is opgenomen tot je weer een nieuwe toevoegt. Voeg het limoensap toe en schep in 3 gedeeltes het cakemeel er luchtig door. Schep het beslag in de cakevormen en bak in 30 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Meng de vanillesuiker door de roomkaas en doe het in een spuitzak. Leg het in de ijskast tot gebruik. Schil de mango en snijd in plakjes. Snijd van beiden cakes met een mes rondom een klein beetje de randen af. Zodat je die mooie groene kleur ziet van de cake. Snijd ook van een cake de bovenkant er heel dun af deze komt bovenop te liggen. Spuit op een cake een klein beetje van de roomkaas en verdeel wat mango erop. Leg de andere cake erop met de groene kant naar boven. Spuit nu rond om rozetjes op de cake en verdeel er wat mango op. Doe de rest in een schaaltje en geef die erbij. Versier met muntblaadjes en eventueel paaseitjes of geraspte witte chocolade.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 gr verse spinazie
- 200 gr boter
- rasp en sap van een limoen
- 1 pak cakemeel
- 400 gr roomkaas
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 mango’s
- blaadjes munt
- Extra: 2 kleine springvormen
Receptnummer: 5964
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 150ºC. Voeg de zachte boter in een kom, voeg de vanillesuiker, fijne suiker, limoensap en mespunt zout toe. Mix met een mixer...
Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de suiker, mespunt zout, citroenrasp, kar...
Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer kort tot een stevig noten dadeldeeg. Bekleed de sprin...