Gebakken zalm met asperges en gesmolten boter
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 2 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. 2. Wrijf de zalmfilets in met de olijfolie, bestrooi met zout en laat 5 minuten rusten. 3. Was de groene asperges en schil de witte met een dunschiller. 4. Kook ze in een koekenpan waar ze in kunnen liggen in 6 minuten gaar. 5. Kook de doperwten gaar en meng met de fijngehakte bosuitjes. 6. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en houd ze warm. 7. Bak de zalmfilets met 1 eetlepel boter op hoog vuur aan beide zijden 3 minuten net gaar. 8. Smelt de roomboter. 9. Schep de zalm, asperges, aardappelen, doperwten op 2 borden en schenk de gesmolten boter erover. 10. Verdeel er plukjes verse dille over als je hebt anders bestrooien met wat gedroogde dille. Genieten met een glas witte wijn erbij.
Ingrediƫnten
- 2 zalmfilets
- 6 nieuwe aardappelen
- 6 groene asperges en 4 witte asperges
- 2 el olijfolie
- 200 gr doperwten
- 2 bosuitjes
- 1 el citroenrasp
- 3 takjes dille of 1 tl gedroogde
- 50 gr roomboter
Receptnummer: 5952
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....
Stap 1. Breng de visbouillon met de laurierblaadjes en de roomboter zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en pocheer de zalm in 10 minuten net gaar....