Zoete aardappel met tonijn uit de oven met lente groenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven op 200ºC. 2. Halveer de schoongeboende aardappels in de lengte. Wrijf ze in met olijfolie. 3. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 20 minuten gaar. 4. Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een vergiet. Meng met fijngesnipperde rode ui, Chilisaus en mayonaise. 5. Haal de schaal met zoete aardappels uit de oven en verdeel er het tonijnmengsel over. 6. Strooi er flink wat geraspte kaas op. Zet de schaal weer in de oven en laat nog 10 minuten bakken. 7. Snijd de gewassen asperges en bleekselderij in lange stukken van 4 cm. 8. Roerbak de groentes 4 minuten in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie. 9. Voeg doperwtjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes verder garen. 10. Verdeel de tonijn aardappels over de borden en schep de groentemix ernaast.
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 1 el olijfolie
- 1 blikje tonijn in olie
- 1 rode ui
- 1 el Chilisaus
- 2 el mayo
- 4 el geraspte kaas
- - voor de groentenmix
- 8 groene asperges
- 200 gr doperwten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 el boter
Receptnummer: 5949
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels in de lengte door. Kwast ze in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Bak ze in ...
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de schoongeboende aardappels en leg ze samen met de knoflookbol op de bakplaat, of oven schaal. Maal royaal z...
Boen de zoete aardappel goed schoon. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze onder staan. Breng aan de kook en kook ze in 25 minuten gaar. ...