Oosterse filetlapjes met roerbakgroenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Snijd eerst de paksoi, paprika en uien in grove stukken. 2. Smelt de boter in een braadpan en bak de filetlapjes aan beide zijden 1 minuut aan. 3. Schep ze even uit de pan op een bord. 4. Voeg dan de sojasaus, honing, azijn, sherry en knoflook toe. 5. Leg de filetlapjes er weer in en laat 5 minuten zachtjes stoven. 6. Roerbak ondertussen de groenten met de gember knapperig. 7. Schep de filetlapjes op een schaal en schep de groenten er omheen. 8. Bestrooi met het sesamzaad. Lekker met witte rijst en een biertje.
Ingrediënten
- 8 filetlapjes
- 2 el boter
- 4 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el azijn
- 100 ml sherry of witte wijn
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 struik paksoi
- 2 puntpaprika’s
- 2 rode uien
- 2 el fijngehakte gember
- 2 el olijfolie
- geroosterd sesamzaad
Receptnummer: 5942
Reageren
Meer smakelijke recepten
stap 1: Snijd van de knolselderij 4 plakken af. Kwast deze in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de plakken 4 minuten aan elke zijde...
Puntjes van de sperzieboontjes snijden en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 m...
1. Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. 2. Kook de krieltjes 10 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Meng de krieltjes da...