Pizza met gehakt, spinazie, munt en doperwten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. 2. Roerbak het rundergehakt 7 minuten in 2 eetlepels olijfolie 3. Voeg de komijnpoeder, knoflook, 1 eetlepel gehakte muntblaadjes of gedroogde munt toe. 4. Breng op smaak met zout en peper en schep goed om. 5. Schil de courgette met een dunschiller en snijd in halve plakken. 6. Beleg de pizza’s met het rundergehakt en verdeel hierop de courgette. 7. Bestrooi met de geraspte kaas. 8. Bak de pizza’s 6 minuten op 220ºC. 9. Roerbak ondertussen de spinazie in 4 minuten gaar en laat goed uitlekken in een vergiet. 10. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel er plukjes goed uitgeknepen spinazie, doperwten, blaadjes munt en feta op. Serveer meteen en geniet.
Ingrediënten
- 2 kant-en-klare pizza bodems
- 300 gr rundergehakt
- 2 tl komijnpoeder
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 el fijngehakte munt of 1 tl gedroogde + extra blaadjes voor de garnering
- 1 courgette
- 400 gr verse spinazie
- zakje geraspte mozzarella kaas
- 125 gr gekookte diepvries doperwten
- 100 gr feta
Receptnummer: 5939
Reageren
Meer smakelijke recepten
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel...
Verwarm de oven voor op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza uit tot een ronde lap. Schep er een lepel tomatenpuree op ...