Witte bonensoep met zoete aardappel knolselderij en makreel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de knolselderij, ui en zoete aardappels. Snijd de groenten in stukjes. Bak alle groenten samen met de olijfolie en gedroogde salie aan in een grote braadpan. Bak 3 minuten en blus daarna af met de groentebouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de witte bonen toe, de slagroom en 1 eetlepel mosterd. Pureer de soep met een staafmixer tot een dikke soep. Breng op smaak met zout en peper. Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en pers een teentje knoflook erboven uit. Voeg de witte bonen toe en 1 theelepel komijnpoeder. Bak de boontjes 2 minuten mee en breng op smaak met zout en peper. Schep de hete dikke soep in kommen. Schenk er flink wat goede olijfolie over. Garneer af met flink wat makreel, gebakken witte bonen en de reuze bonen.
Ingrediënten
- 1/2 knolselderij
- 1 ui
- 2 zoete aardappels
- 1 el gedroogde salie
- 6 el olijfolie
- 1 1/2 liter groentebouillon
- 225 gr witte bonen uit pot of blik
- 200 ml crème fraîche
- 1 el Dijon mosterd
- - voor op de soep
- 1 makreel
- 100 gr witte bonen
- 100 gr reuze bonen
- olijfolie extra vierge
Receptnummer: 5927
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappels, zet ze op met kokend water en kook ze in 25 minuten gaar. Giet ze af en laat ze goed uitdampen. Doe ze terug in de pan met een kl...
Verwarm de oven op 180ºC. Kook de linzen in een liter groentebouillon gaar. Giet af en laat afgedekt afkoelen in een vergiet. Snijd de wortels in de ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Lepel de bonen en kapucijners uit de pot in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Bak de ui in...