Groene linzensalade met pruimen, oude kaas, wortel en granaatappel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 180ºC. Kook de linzen in een liter groentebouillon gaar. Giet af en laat afgedekt afkoelen in een vergiet. Snijd de wortels in de lengte in vieren. Leg ze in een ovenschaal of bakplaat. Bestrooi ze met zout en meng ze met 3 eetlepels olijfolie en het venkelzaad. Rooster ze 25 minuten in de oven gaar. Snijd de oude kaas in blokjes en haal de pitjes los van de granaatappel. Klop een dressing van de mosterd, honing, olijfolie, azijn en de gehakte komijnzaadjes. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Meng de linzen door de dressing. Maak de salade op. Verdeel de geroosterde wortels naast elkaar in het midden van een schaal. Verdeel er half om heen de veldsla op. Schep de linzen salade over het midden van de wortels. Schik hierop de pruimen, de kaasblokjes, de granaatappelpitjes en de witte boontjes.
Ingrediënten
- 250 gr gedroogde groene linzen
- 1 liter groentebouillon
- 400 gr wortels
- 2 tl venkelzaad
- 3 el olijfolie
- stukje oude kaas van 100 gr
- 150 gr ready-to-eat pruimen
- 1 halve granaatappel
- - voor de dressing
- 1 el grove mosterd
- 1 el honing
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el wijnazijn
- 1 tl fijngehakte komijnzaadjes
- 3 el witte bonen uit blik afgespoeld
- 75 gr veldsla
Receptnummer: 5918
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg alle groenten in een ruime ovenschaal. Schenk de helft van de olie erover en bestrooi met peper en zout, en event...