Vegan stoof met paddenstoelen, pompoen, rode wijn en pruimen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Was de pompoen en snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen. Doe de olijfolie en boter in een grote braadpan. Voeg als de boter gesmolten is de stukjes pompoen en de komijnzaadjes toe. Roerbak de pompoen op halfhoog vuur gedurende 3 minuten. Voeg 2 eetlepels extra olijfolie toe en voeg de uienringen de knoflook en de paddenstoelen toe. Roerbak alles nogmaals 2 minuten op halfhoog vuur. Blus af met de rode wijn. Voeg het goed verkruimelde groentebouillon tablet, de tomatenpuree, 150 ml water, de pruimen en de olijven toe. Schep alles goed om en laat het 15 minuten stoven. Voor het serveren met pompoenpitten bestrooi- en. Lekker met bruin stokbrood.
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 2 rode uien
- 4 el olijfolie
- 2 el boter
- 2 tl komijnzaadjes
- 4 tenen knoflook
- 2 el fijngehakte Italiaanse kruiden of 1 el gedroogde
- 500 gr gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden
- 300 ml rode wijn
- 150 ml water
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1/2 groentebouillon tablet
- 100 gr ready-to-eat pruimen
- 100 gr zwarte olijven zonder pit
- 100 gr geroosterde pompoenpitten
Receptnummer: 5915
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knolselderij in 4 dikke plakken. Snijd rondom de schil eraf met een scherp mesje. Snijd ze bij zodat ze even ...
Stap 1: Maak eerst de romesco saus. Halveer de puntpaprika’s en kwast ze in met wat olijfolie. Gril tot ze grillstrepen krijgen. Snijd het gerooster...