Stoofvlees met appel, bier en koekkruiden
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Bestrooi de riblappen met zout en de koekkruiden. Wrijf het goed in het vlees. Smelt de boter in een braadpan. Schep het vlees erin als het bruin wordt. Braad het vlees aan beiden zijden bruin. Schep het vlees even uit de pan. Bak nu de uien bruin. Voeg dan de laurierblaadjes toe en het bier. Wacht tot het bier kookt en voeg de verkruimelde bouillontabletten, het water en de appelstroop toe. Meng alles goed en voeg het vlees weer toe. Zet het vuur nu laag. Bestrijk de 2 sneetjes brood met de mosterd en leg het op het vlees. Stoof het vlees met deksel op een heel zacht vuur gaar. Schep het af en toe om. Schil de appels en bak ze in flink wat boter goudbruin. Serveer met het draadjesvlees. Het is lekker als het vlees klaar is om een pot kant-en-klare kapucijners en 2 eetlepels zilveruitjes erdoor te scheppen in plaats van aardappels erbij. Wat gedroogde cranberries en blaadjes verse tijm maken het extra speciaal.
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 800 gr riblappen
- 2 tl koekkruiden
- 75 gr roomboter
- laurierblaadjes
- 500 ml donker bier
- 200 ml water
- 1 1/2 rund bouillontabletten verkruimeld
- 2 el appelstroop
- 2 sneetjes brood zonder korst
- 2 el mosterd
- 3 appels
Receptnummer: 5911
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de chorizo in stukjes. De tomaten in partjes. De ui in ringen en de knoflook in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Bestrooi de kippendijen met z...
Oven voorverwarmen op 180 graden. Neem de prei, verwijder de buitenste schil en snijd de prei in grove stukken. Verwijder de kern uit de venkel en sn...
Laat de kabeljauw en garnalen goed uitlekken in een vergiet. Leg de vis dan in een schaal en besprenkel met het sap van de limoenen. Verwarm de oven o...