Spaanse kipstoof met paprika en kikkererwten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Bestrooi de kipdijfilet met paprikapoeder, zout en peper. Bak de kip rondom aan in de Spaanse olijfolie. Snipper de uien en voeg deze toe aan de kip. Voeg de laurier en de plakjes chorizo worst toe. Snijd de paprika in grove stukken en voeg toe aan de kipstoof. Roerbak alles 3 minuten op hoog vuur. Blus af met de witte wijn en schep het om. Voeg nu de olijven, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en verkruimel het bouillontablet. Schep alles goed om en laat 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Schep na 10 minuten de kikkererwten erdoor. Dit stoofpotje is heerlijk met gegrild stokbrood en aioli.
Ingrediënten
- 6 kippendijfilets
- paprikapoeder
- 2 uien
- 6 el Spaanse olijfolie
- 4 laurierblaadjes
- 1 chorizoworst in plakjes
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 200 ml witte wijn
- 150 gr groene olijven
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/4 kippenbouillon tablet
- 300 gr gekookte kikkererwten uit blik
Receptnummer: 5908
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schaaf de rode kool en kook deze 5 minuten in water met zout. Giet de kool af en laat deze goed uitlekken. Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel...
Snijd de chorizo in stukjes. De tomaten in partjes. De ui in ringen en de knoflook in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Bestrooi de kippendijen met z...
Laat de kabeljauw en garnalen goed uitlekken in een vergiet. Leg de vis dan in een schaal en besprenkel met het sap van de limoenen. Verwarm de oven o...