Stoofschotel van karbonades met rode kool en worst uit de oven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190ºC. Wrijf de schouderkarbonades in met mosterd. Bak de karbonades 2 minuten in de boter aan elke zijde. Neem ze uit de pan. Roerbak nu de gesnipperde ui en de rode kool 2 minuten, voeg de salie en kruidnagelpoeder toe. Vet een grote ovenschaal in met boter. Schep de krieltjes erin. Los het runderbouillon tablet op in 250 ml kokend water. Leg de karbonades op de krieltjes en verdeel de pruimen en de rodekool. Schenk het bier erover en de runderbouillon. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 20 minuten stoven. Snijd de worst in dikke plakken. Haal de stoofschotel even uit de oven. Schep de rookworst erop en schep alles goed om. Dek weer af met aluminiumfolie en laat nogmaals 20 minuten stoven in de oven. Haal de stoof uit de oven en trek met 2 vorken de karbonades in stukken. Verdeel de stoof over kommen en schep er een lepel grove mosterd bij.
Ingrediënten
- 2 grote schouderkarbonades
- 2 el mosterd
- 50 gr boter
- 300 gr voorgekookte krieltjes
- 1 grote ui
- 300 gr fijngesneden rodekool
- mespunt kruidnagelpoeder
- 1 el gedroogde of verse salie
- 150 gr pruimen
- 250 ml water
- 1 runderbouillon tablet
- 300 ml witbier
- 1 rookworst
Receptnummer: 5902
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de chorizo in stukjes. De tomaten in partjes. De ui in ringen en de knoflook in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Bestrooi de kippendijen met z...
Oven voorverwarmen op 180 graden. Neem de prei, verwijder de buitenste schil en snijd de prei in grove stukken. Verwijder de kern uit de venkel en sn...
Laat de kabeljauw en garnalen goed uitlekken in een vergiet. Leg de vis dan in een schaal en besprenkel met het sap van de limoenen. Verwarm de oven o...