Frisse zuurkool salade met spinazie, gebakken appel en varkenshaas
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Winter - 2 personen - 15 minuten
Bereiding
Bestrooi het varkenshaasje met zout en peper en bak het rondom bruin in 2 eetlepels boter. Bak het in 8 minuten gaar. Neem uit de pan en dek af met folie. Snijd de appel in dikke parten en snijd het klokkenhuis eruit. Bak de appel in het bakvet van het vlees voor extra smaak. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de sjalot fijn en bak het samen met de laurierblaadjes in een eetlepel boter. Voeg de zuurkool en de honing toe en laat zachtjes 3 minuten warm worden. Verdeel de spinazieblaadjes over 2 borden. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Verdeel de warme zuurkool in het midden en schep de gebakken appel en plakjes varkenshaas erop. Lekker met mosterd erbij en bruin stokbrood.
Ingrediënten
- 200 gr zuurkool
- 1 sjalot
- 1 el honing
- 2 laurierblaadjes
- 1 varkenshaasje
- 1 grote appel
- 3 el boter
- 75 gr spinazieblaadjes
Receptnummer: 5896
Reageren
Meer smakelijke recepten
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Stap 2: Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Meng de zuurkool met de crème fraîche. Stap 3: Snijd ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de gewassen broccoli met steel in roosjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Halveer de gewassen pompoe...
Breng een halve liter water aan de kook in een kleine steelpan en laat hierin de kippenbouillon tabletten oplossen. Leg de kipfilets erin en pocheer d...