Wit- en roodlof salade met gepocheerde kip, citrusfruit en noten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Breng een halve liter water aan de kook in een kleine steelpan en laat hierin de kippenbouillon tabletten oplossen. Leg de kipfilets erin en pocheer de kip afgedekt 10 minuten op een zacht vuur. Zet daarna het vuur uit. Was de witlof en snijd 1 cm van de stronkjes af. Haal de blaadjes los. Schil de sinaasappels, grapefruit en de mandarijnen dik met een kartelmesje zodat ook het witte bittere gedeelte wordt mee geschild. Snijd ze daarna in dikke plakken en de grapefruit in parten. Bewaar het vrijgekomen sap van het citrusfruit voor de dressing. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in drieën en daarna in dunne reepjes. Maak de dressing, doe alle ingrediënten in een kom plus het citrussap en klop tot een dikke dressing. Breng op smaak met zout en peper. Haal de ge- pocheerde kip uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar. Pak je mooiste schaal en maak laagjes. Eerst blaadjes witlof, dan wat druppels dressing erop, dan gepocheerde kip, wat citrusfruit, bleekselderij, studentenhaver en weer wat druppels dressing. Bouw zo de salade op tot alles op is. Garneer eventueel met alfalfa of tuinkers.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 kippenbouillon tabletten
- 3 stronkjes witlof en 2 stronkjes roodlof
- 2 grote handsinaasappelen
- 2 mandarijntjes
- 2 rode grapefruits
- 2 stengels bleekselderij
- 75 gr studentenhaver
- wat alfalfa of tuinkers naar wens
- 1/2 ltr water
- - voor de dressing
- 3 el olijfolie, 4 el crème fraîche, 1 el mosterd, 2 el honing,1 tl kerriepoeder
Receptnummer: 5893
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Was de aardappelen en kook ze met schil in 25 minuten gaar. Maak de dressing: Doe de rucola, spinazie, bieslook, peterselie, citroenrasp en sap en de ...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg alle groenten in een ruime ovenschaal. Schenk de helft van de olie erover en bestrooi met peper en zout, en event...