Pasta carbonara met boerenkool
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
1. Snipper de ui. Fruit de ui in een pan met olijfolie en bak vervolgens de spekjes gedurende 5 minuten. Voeg na de 5 minuten een scheut water of een scheut witte wijn toe en haal de pan van het vuur. 2. Breng een pan met water aan de kook en kook de boerenkool beetgaar in 10 minuten. Voeg de laatste 2-3 minuten de pasta toe. 3. Giet de pasta en boerenkool af. Kluts de eierdooiers met de room. 4. Zet de pan met de ui en spekjes weer op het fornuis op een laag vuur en voeg de pasta en boerenkool toe. Voeg de Parmezaanse kaas toe, blijf goed roeren en voeg als laatste de geklutste dooiers toe. Wacht tot het mengsel romig wordt en iets indikt. Haal direct van het vuur en maak op smaak met zout en peper.
Ingrediƫnten
- 250 gr spaghetti
- Handje grof gesneden boerenkool
- 1 ui
- 125 gr pancetta of spekblokjes
- 4 el boter
- 50 ml kookroom
- 2 eieren
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Receptnummer: 5883
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Kook de verse pasta volgens de verpakking gaar. 2. Haal de binnenste slablaadjes los van de krop...
Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruik...
stap 1. Kook de spaghetti gaar en meng met 2 eetlepels kruidenboter. Snijd ondertussen de aardbeien en kerstomaatjes doormidden. stap2. Meng de r...