Rodekool wortel stamppot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Snijd ondertussen de rodekool in twee delen, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Snijd de wortelen tot reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de kool, wortelen en komijn met 200 ml water 10 min. Voeg de azijn toe. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe. Roer het kool-wortelmengsel, de selderij en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Warm nog 2 minuten door.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen iets kruimig
- 1 rodekool
- 250 g wortelen
- 3 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 2 el rodewijnazijn
- 150 ml magere melk
- 100 g rozijnen
Receptnummer: 588
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in blokjes een kook deze 5 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. ...
Pruimen in reepjes snijden, ui en knoflook versnipperen. Hamlappen bestrooien met peper, zout en inwrijven met wat bloem. In een braadpan boter verhit...