Stamppot andijvie met kaas en spek
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Schil de aardappels en snijd in stukken. Zet ze op in een pan met ruim kokend water. Kook 25 minuten tot ze gaar zijn. 2. Klop een dressing van de olijfolie, mosterd, azijn, honing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de andijvie erdoor en laat op smaak komen. 3. Bak de spekjes knapperig en schep met het bakvet op een bord. 4. Schil de goudrenetten en snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Stoof de blokjes goudrenet 10 minuten in 2 el boter tot dat ze zacht zijn. 5. Snijd de oude kaas in kleine blokjes. 6. Giet de aardappelen af en laat goed uitlekken. 7. Doe ze terug in de pan en voeg de rest van de boter toe. Stamp tot een smeuïge puree. 8. Voeg de gebakken spekjes, de gebakken appels en aangemaakte andijvie toe en schep alles goed om. Garneer met blokjes oude kaas.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 4 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el azijn
- 1 el honing
- 600 gr gesneden andijvie
- 50 gr boter
- 2 goudrenetten
- 75 gr oude kaas
Receptnummer: 5878
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de a...
Kook de aardappelen gaar en giet ze hierna af. Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan krokant. Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktk...
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...