Nasi goreng
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Kook de basmati rijst een avond van tevoren. 2. Snijd de gepelde ui, de geschilde gember en rode peper zonder de zaadjes fijn. 3. Snijd de gewassen courgette in kleine blokjes. Snijd tenslotte de gewassen komkommer en tomaten in plakjes en schep ze om met 2 eetlepels azijn en 2 theelepels honing. 4. Verwarm in een grote wok de olie en roerbak eerst de uien, de gember en de rode peper aan. 5. Verkruimel de trassi erboven en voeg de laospoeder toe. 6. Schep om en voeg daarna de blokjes courgette en de koriander toe. 7. Roerbak 2 minuten en voeg dan in 4 gedeeltes de rijst toe. Blijf het omscheppen tot alle rijst is gebakken. 8. Zet het vuur laag en bak de spiegeleitjes. 9. Verdeel de nasi over 4 borden en schep voor ieder een spiegelei op. Strooi er gebakken uitjes over en leg er plakjes komkommer en tomaat bij. Nog wat satésaus en kroepoek erbij en klaar.
Ingrediënten
- 300 gr basmati rijst
- 2 rode uien
- 6 el olie
- stukje gember van 4 cm
- 1 rode peper
- 1 tl trassi
- 2 tl laospoeder
- 2 el azijn
- 2 tl honing
- 2 courgettes
- 6 takjes koriander, blaadjes en steeltjes fijngehakt
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- - voor erbij
- 4 scharreleitjes
- satésaus
- gefruite uitjes en kroepoek
Receptnummer: 5865
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg 2 dl water en ...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in reepjes, de prei in ringen, de worteltjes in plakjes, de ui en paprika in s...
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Schep deze in een kom en voeg de ketjap, komijnpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, sambal en knoflook toe. Men...