Kaneel scones
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Meng het bakmeel met het bakpoeder, kaneel, basterdsuiker en sinaasappelrasp. Voeg de koude in blokjes gesneden boter toe en meng snel met de vinger toppen tot een kruimelig deeg. Klop het ei los met de karnemelk en 1 tl zout. Meng het vlug door met een houten lepel tot een deegbal. Laat het deeg 45 minuten rusten op een koude plek. Maak ondertussen de cranberryjam en de gekonfijte mandarijn. Doe alle ingrediënten voor de cranberry jam in een kleine pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de bessen gebarsten zijn. Schep de cranberry compote in een lege jampot en laat afkoelen. Boen voor de gekonfijte mandarijnplakjes de schil van de mandarijnen met een borsteltje goed af. Snijd daarna elke mandarijn in 5 plakjes. Schenk het sinaasappelsap in een koekenpan en breng aan de kook. Voeg al roerend de honing, vanillesuiker, kardemompoeder en een mespunt zout toe. Leg de plakjes mandarijn in het honing mengsel. Laat 15 minuten op zacht vuur konfijten. Neem de pan van het vuur en laat de mandarijn in de siroop afkoelen. Klop voor de mascarpone room de mascarpone los. Klop daarna de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Spatel de slagroom luchtig door de mascarpone. Verwarm de oven 10 minuten voor 220ºC. Pak het scones deeg en rol het uit tot een ovalen lap van 2 12 cm. Steek met een ronde uitsteker van 6 cm rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng het restdeeg weer tot een bal en rol weer uit en steek er weer rondjes uit. Ga zo door tot het deeg op is. Bestrijk de scones met melk en bak ze 15 minuten in de oven gaar. Laat ze 30 minuten afkoelen. Smelt de pure chocolade en versier de scones met lijntje chocolade. Serveer de scones met de cranberry jam, gekonfijte mandarijn en de mascarpone room. Een grote pot earl grey thee erbij maakt het helemaal af!
Ingrediënten
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 el basterdsuiker
- 2 el sinaasappelrasp
- 75 gr boter
- 150 ml karnemelk
- 1 groot ei
- 100 gr pure chocolade
- - voor de cranberry jam
- 300 gr verse cranberry’s of diepvries
- 200 ml sinaasappelsap
- 3 el honing
- 2 tl kardemompoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- - voor de gekonfijte mandarijnen
- 4 stevige mandarijnen
- 250 ml sinaasappelsap
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 el honing
- mespuntje zout
- - voor de mascarpone crème
- 250 gr mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
Receptnummer: 5842
Reageren
Meer smakelijke recepten
Open het blikje karamel en mix het los met het zeezout. Hak de chocolade grof en smelt het au bain marie. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker e...
Stap 1: Verwarm de oven op 200ºC. Meng de bloem met het mespunt zout en bakpoeder. Mix de boter en suiker gedurende 6 minuten tot een crème. Voeg e...
Stap 1: Verwarm de oven op 175ºC en vet de tulband in met boter. Meng de bloem met de bakpoeder. Stap 2: Mix de boter romig met de mixer. Voeg dan de...