Hollands stoofpotje
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 260 minuten
Bereiding
Snijdt het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Snipper de ui, de knoflook en bak deze even mee. Blus het vlees af met de wijn en voeg net zo veel water toe tot het vlees onder staat. Voeg de jeneverbessen, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat het geheel 1 uur stoven. Snijdt de appels in partjes. De ontbijtkoek in blokjes en voeg deze toe aan het vlees. De twee lepels appelstroop erbij en schep het geheel goed door en laat het nog eens 2 uur stoven tot alles gaar is. Serveren met aardappels of rijst.
Ingrediƫnten
- 800 g runderlappen
- 2 appels
- 4 uien
- 5 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 30 g bloem
- 3 kruidnagels
- plakje ontbijtkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- 25 g braadboter
- 2 el olijfolie
- 3 dl rode wijn
Receptnummer: 584
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schaaf de rode kool en kook deze 5 minuten in water met zout. Giet de kool af en laat deze goed uitlekken. Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd he...
Oven voorverwarmen op 180 graden. Neem de prei, verwijder de buitenste schil en snijd de prei in grove stukken. Verwijder de kern uit de venkel en sn...