Pompoen paprikasoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Was de pompoen. Snijd doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in stukjes. Pel de uien en halveer ze. Snijd in halve ringen. Smelt de boter in een braadpan. Voeg de pompoen toe en roerbak de pompoen 8 minuten op halfhoog vuur. Voeg de Ras el hanout kruiden, komijnzaad en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat de soep 20 minuten zacht koken. Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Pureer de soep glad en breng op smaak met zout en peper. Dit zijn de basis soepjes vol smaak, maar worden nog lekkerder met verschillende soorten toppings. Iedereen maakt zijn eigen soep creatie.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 1 pot geroosterde paprika’s
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes uit de pers
- 50 gr boter
- 1 el Ras el hanout kruiden
- 1 el komijnzaadjes
- 1 1/4 kippen of groentebouillon gemaakt van 2 bouillontabletten
- 150 ml slagroom
- zout en peper
Receptnummer: 5836
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter en olie in een braadpan en bak hierin de aardappels en uien 5 m...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte doormidden. Leg de helften in een ovenschaal. Kwast de bovenkant in met gesmolten boter....