Appel en peercompote
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren. Kook de stukjes appel met weinig water en een stukje gember circa 5 minuten. Neem een stamppotstamper en stamp de stukjes voorzichtig. Bij het maken van appelmoes in plaats van compote laat je het fruit iets langer door pocheren en gebruik je een roerzeef (passe-vite) om een gladde massa te krijgen. Naar smaak suiker toevoegen. Koud of warm serveren. Tips Gebruik extra citroensap bij fruit dat sterk kan verkleuren. Compote kan ook in rode of witte wijn gepocheerd worden met/zonder gebruik van suikerstroop. Appelmoes kan goed ingevroren worden. Optionele toevoegingen: vanillesuiker, bruine suiker, kaneelpoeder, brandy, sinaasappelsap, honing, roomboter Variatie: met abrikozen of met peer.
Ingrediënten
- 1 kg friszure appels zoals Granny Smith, Golden Delicious of Goudreinette.
- 1 stukje gember
- 1 citroen
- 4 eetlepels suiker (eventueel met vanillesmaak)
Receptnummer: 582
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels. Snijd de appels in plakken van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe knap...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...
Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...