0e7b717119d0554646a4dd68cd12b711454ee5ba9https://www.lekkermakkelijk.nl

Mango yoghurt mousse

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Feest - 6 personen - 25 minuten

Bereiding

Schil de mango’s en snijd in stukken. Schil de avocado’s en halveer ze. Haal de pit eruit. Pers de limoenen uit. Pureer de mango met avocado, 10 muntblaadjes en het limoensap. Schep de Griekse yoghurt erdoor. Schep de mousse in kleine kommen, dek af en laat 3 uur opstijven. Maak ondertussen de gekonfijte mineola’s. Was ze en snijd ze in plakken. Doe het sinaasappelsap in een kleine steelpan en voeg de plakken mineola’s, honing en steranijs toe. Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten zacht trekken. Laat afkoelen. Serveer de schaaltjes mango limoen mousse met een schep mineola’s erboven op en een muntblaadje.

Ingrediënten

  • 3 mango’s
  • 500 ml dikke volle Griekse yoghurt
  • 2 avocado’s
  • 2 limoenen
  • 3 takjes munt
  • 200 gr mineola’s
  • 250 ml vers sinaasappelsap
  • 4 el honing
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 steranijs

Receptnummer: 5805


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocolade karamel mousse

Open het blikje karamel en mix het los met het zeezout. Hak de chocolade grof en smelt het au bain marie. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker e...

Citroen spoom

Doe de ijsblokjes, citroensap, sherry, rozemarijn en vanille-ijs in een blender en blend tot een luchtige spoom. Schenk meteen in mooie glazen. Garnee...

Mokka kaneel mousse

Klop 300 ml van de slagroom stijf met de slagroomversteviger, de vanille suiker en 1 eetlepel basterdsuiker. Schep de stijve room in de spuitzak en le...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18