Home made carpaccio
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 25 minuten
Bereiding
Bestrooi de biefstukken aan beide zijden in met zeezout. Meng de specerijen, de rode fijngehakte chilipeper en de citroenrasp op een groot bord. Verdeel de specerijen over het hele bord. Druk de biefstukken rondom in het specerijenmengsel en laat 30 minuten rusten. Snijd ondertussen de courgette doormidden en halveer ze in de lengte, snijd hiervan plakken. Bestrijk ze met olijfolie. Maak de bosuitjes schoon en bestrijk ze ook met wat olie. Gril de groenten tot ze grilstreepjes vertonen. Bak de biefstukken in 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie aan beide zijden 1 minuut op hoog vuur aan. Zet het vuur laag. Bak ze aan elke zijde nog 1 minuut en neem ze uit de pan. Maak de soja-gemberdressing. Meng 6 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel fijngehakte verse gember, 2 eetlepels citroenrasp, 3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels honing tot een dressing. Voor het serveren; Snijd de biefstukjes met een scherp mes in plakjes. Verdeel de gegrilde courgette, bosuitjes en blaadjes lof over mooie bordjes. Schik hierop de plakjes biefstuk. Lepel de sojadressing erover.
Ingrediƫnten
- 3 biefstukjes
- 1 el venkelzaadjes
- 1 el korianderzaadjes
- 1 el komijnzaadjes
- 2 el sesamzaadjes
- 2 el citroenrasp en -sap
- 1/4 fijngehakte chilipeper
- 1 courgette
- 1 bos bosuitjes
- 2 struikjes lof
- zeezout
- honing
Receptnummer: 5787
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schaaf de biet in dunne plakken en wentel ze door het citroensap. Schik ze op een mooi bord. Bak de kerstomaatjes gedurende drie minuten op halfhoog v...
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...