Zalm met sinaasappel salsa
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Wrijf de kabeljauwhaasjes in met zeezout en peper. Verwarm de olijfolie in een kleine steelpan. Voeg het venkelzaad en de ongepelde knoflookteentjes toe. Leg de kabeljauwhaasjes in de olijfolie. Laat ze aan beide kanten 5 minuten heel zachtjes net gaar worden. Zet het vuur uit en laat de vis in de olijfolie afkoelen. Schil de sinaasappels. Snijd de partjes in stukjes. Meng het vruchtvlees en sap met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, de fijngehakte rode ui en de rode kool. Schep de vrijgekomen sinaasappeldressing over de plakjes zalm en schep de salsa van sinaasappel met rode ui en rode kool ernaast. Roerbak de gamba’s in 2 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten op hoog vuur. Voeg dan de knoflook, komijnpoeder en citroenrasp toe. Laat nog 1 minuut zachtjes meebakken. Pof de kerstomaatjes in 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur tot de velletjes rimpelig worden. Neem ze dan uit de pan. Maak de bordjes op. Leg een pluk slamelange op elk bordje. Verdeel hierop de gamba’s, de plakjes gerookte zalm, een eetlepel sinaasappelsalsa en de gekonfijte kabeljauw. Schep er ook wat van het heerlijke olijfolie stoofjus erover. Maak de bordjes af met de gepofte kerstomaatjes en plakjes citroen.
Ingrediënten
- 2 kabeljauwhaasjes
- 150 ml olijfolie
- 1 tl fijngehakt venkelzaad
- 2 ongepelde teentjes knoflook
- 200 gr gerookte zalm
- 2 handsinaasappels
- 1/2 rood uitje
- 1 tl tabasco
- 2 el fijngehakte rode kool
- 300 gr gamba’s diepvries
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el citroenrasp
- 200 gr kerstomaatjes
- 150 gr slamelange
- 1 citroen
- zeezout
- olijfolie extra vierge
Receptnummer: 5783
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bak de bagels indien nodig af zoals aangegeven op de verpakking. Halveer de bagels en besmeer deze met een dikke laag Philadelphia Drapeer de gerookt...
Meng de crème fraîche, dille, citroen, jeneverbessen en de rode ui in een diepe schaal. Maal er flink wat peper over. Snijd de haringen los en leg z...
Drapeer de zalm op een mooie schaal. Schil de grapefruit en sinaasappel zo dik zodat ook het witte bittere gedeelte weg is. Snijd de partjes grapefrui...