Karbonades met snijboontjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen en karbonades 15 minuten bakken, af en toe keren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. Laat de sjalotten circa 5 minuten met het vlees meebakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Snijbonen in 12 minuten beetgaar koken. Karbonades na bakken uit pan nemen en warm houden. Giet nu 50 milliliter water in de pan en roer dat met de aanbaksels. Bouillontablet erboven verkruimelen en room erbij schenken. Saus al roerend aan de kook brengen en beetje laten inkoken. Saus met zout en peper op smaak brengen. Serveer de karbonades met sjalottensaus, snijbonen en puree.
Ingrediƫnten
- 4 ribkarbonades
- 1 pak aardappelpuree
- 400 gram gesneden snijbonen
- 50 gram boter
- 6 sjalotten
- 1/2 vleesbouillontablet
- 250 milliliter kookroom
Receptnummer: 578
Reageren
Meer smakelijke recepten
In een koekenpan de boter verhitten. Karbonades met zout en peper bestrooien en ca. 10 minuten aan beiden kanten bakken. Broccoli schoonmaken en in ro...
Sugar snaps, sperziebonen en asperges schoonmaken. Sugar snaps en sperziebonen samen 4 minuten koken. Asperges toevoegen en nog 3 minuten koken. Schni...
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...