Portobello met tomaat en feta
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. 2. Verarm de olie en bak de ui al omscheppend glazig. Schep de portobello en 1 eetlepel Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak de repen op hoog vuur 4 - 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. 3. Rooster de hazelnoten goudbruin. 4. Schep de tomaten door het portobello-mengsel en bak nog 3 - 4 min. Schenk het sinaasappelsap erbij en arm nog 2 min. door. 5. Serveer de zilvervliesrijst in wijde kommen en schep het portobello-mengsel erop. Bestrooi met de feta, hazelnoten en de rest van de Italiaanse kruiden. Tip: Vervang de portobello ’s door 500 g kastanjechampignons
Ingrediënten
- 4 builtjes Lassie Zilvervliesrijst
- 1 (biologische) sinaasappel
- 3 el olie
- 2 uien, in dunne partjes
- 4 portobello’s, in dikke repen
- 2 el (verse) Italiaanse kruiden, fijngehakt
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
- 6 cocktailtomaten, in vieren
Receptnummer: 5768
Reageren
Meer smakelijke recepten
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello's en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of ...
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokje...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de zoete aardappels en halveer ze. Leg ze op de bakplaat, besprenkel ze met gewone olijfolie geen extra vierge en ...