Rozijnenbroodpudding
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 180ºC. Bestrijk de sneetjes rozijnenbrood met boter. Snijd de sneetjes brood doormidden. Roer de custardpoeder los met 4 eetlepels water tot een klontvrij papje. Verwarm de melk en de slagroom. Schenk al roerend het custard papje erbij. Klop met een mixer de eidooiers los met de suiker, kaneel en mespunt zout. Mix tot een romig mengsel. Voeg het warme melkmengsel al mixend toe. Vet de cakevorm goed in met boter. Verdeel een laag rozijnenbrood op de bodem van het cakeblik en verdeel een ¼ kwart deel van het eimengsel erop. Dek af met rozijnenbrood en weer 14 deel van het eimengsel. Ga zo door tot de cakevorm is gevuld. Zet het cakeblik in een met warm water gevuld bakblik. Bak de broodpudding 30 minuten in de oven gaar. Snijd de appels en peren in parten en roerbak ze 5 minuten in 3 eetlepels boter. Be- sprenkel met 4 eetlepels honing en bak nogmaals 2 minuten. Zet het vuur uit. Laat de broodpudding uit de oven 10 minuten rusten. Stort op een schaal en verdeel het gebakken fruit erover. Lekker met crème fraîche.
Ingrediënten
- 8 sneetjes rozijnenbrood
- roomboter
- 200 ml melk
- 200 ml kookroom
- 2 el custardpoeder
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 peren en 2 appels
- 50 gr boter
- 1 cakevorm van 1 liter
Receptnummer: 5755
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de gedroogde pruimen, cranberries en de rozijnen in de mengkom van de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Schep over in een mengkom en sc...
Breng de melk met de slagroom aan de kook. Strooi al kloppend de griesmeel erin. Voeg het zout, suiker en de kaneelpoeder toe. Laat 3 minuten koken op...
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan ...