Mosselpannetje
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Maak de mosselen schoon. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd ze in halve plakken. Voeg 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Roerbak op hoog vuur de courgette goudbruin. Snijd de ui in dunne halve ringen en voeg bij de courgette. Snijd 6 plakjes chorizo in stukjes en voeg samen met het venkelzaad bij de uien. Bak 2 minuten mee. Voeg de wijn en de fijngehakte bouillontablet toe. Schep het goed om en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en de kookroom. Kook de mosselen 3 minuten, schud ze om en voeg de uitgelekte maïs toe. Kook nogmaals 3 minuten en schep de soep in diepe borden of 1 persoons pannetjes. Lekker met stokbrood om in de bouillon te dippen.
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 blikje maïskorrels
- 1 vis bouillontablet
- 200 ml witte wijn
- 200 ml kookroom
- 100 gr chorizo
- - uit de voorraadkast
- 1/2 visbouillon tablet
- 2 tl venkelzaadjes
- boter en olijfolie
Receptnummer: 5752
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de schelpen om zand en vuil te verwijderen, gooi schelpen die al open zijn weg. Leg de schelpen in een mosselpan en schenk de wijn erover. Knofloo...
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Stap 2: Was de mosselen en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten in stukjes, de uien in halve rin...
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte e...