Hartige taart
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Pel de uien, snijd ze doormidden en dan in dunne halve ringen. Schil de knolselderij en snijd in plakken, dan elke plak in blokjes. Doe 2 eetlepels boter in een braadpan en roerbak de uien 3 minuten aan op hoog vuur. Strooi de tijm erover en maal er flink wat zout over. Laat de uien 4 minuten verder stoven op laag vuur. Schep de uien uit de pan op een bord en voeg 1 eetlepel boter toe en 1 eetlepel olijfolie. Roerbak nu de blokjes knolselderij rondom goudbruin. Schep ze uit de pan. Schenk in een kleine steelpan 4 eetlepels olijfolie en voeg het venkelzaad toe. Leg de vis erin en laat op zacht vuur de vis aan elke kant 3 minuten stoven. Bekleed de taartvorm met het deeg. Prik in de bodem gaatjes. Verdeel de gebakken uien op de bodem. Schep de vis uit de pan en verdeel over de uien, verdeel daarop de blokjes knolselderij. Bak de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin. Verdeel de olijven erover. Lekker met een groene salade en een glas witte wijn.
Ingrediënten
- 3 uien
- 1 knolselderij
- 1 tl venkelzaadjes
- 8 zwarte olijven
- 250 gr witvis
- 8 plakjes hartig taartdeeg
- - uit de voorraad kast
- 2 tl gedroogde tijm of 3 takjes verse tijm
- olijfolie, boter
- zout en peper
- kleine lage taartvorm
Receptnummer: 5745
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 200ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg 10 minuten. Steek van de 8 plakjes deeg zo groot mogelijke cirkels uit. Leg ze op een met bak...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze ...
1. Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Schil de aardappelen en kook ze in 25 minuten gaar. Laat ze uitlekken in een vergie...